ASOCIATIA INGINERILOR DE INSTALATII DIN ROMANIA - FILIALA MOLDOVA

 

Logare Membru AIIR

E-mail:
Parola:
 

Newsletter

 Abonare    Dezabonare

Stiri & Comunicate de presa

21 mar 2024, ora 19:21


Conferinte

  • Sinaia

Produse inovante

AIIRO Filiala Moldova » DOWNLOAD » Carti tehnice

Carti tehnice

‹ Inapoi la Carti tehnice

CENTRALE TERMICE URBANE (ISBN 978-973-720-450-9, 456pg)

 

Lucrarea originala ”CENTRALE TERMICE URBANE” conceputa de profesor consultant dr.ing. Mihai ILINA si conf.univ.dr.ing. Catalin LUNGU se axeaza in principal pe descrierea centralelor termice destinate cladirilor civile, autorii punand accent in mod special pe prezentarea centralelor termice pentru apa calda de puteri de la 15...30kW pana la puteri mari de 10...15MW.

 

Plecand de la obiectivul primordial al eficientizarii energetice, autorii prezinta in detaliu rolul si importanta centralelor termice, descriu modul in care trebuie abordata problema proiectarii centralelor urbane sau individuale de incalzire, expliciteaza factorii care intervin in exploatarea acestor surse de energie si in general tot ceea ce trebuie cunoscut pentru a gestiona corect energia termica produsa de centralele termice.

 

Dupa o prezentare preliminara a problematicii centralelor temice realizata in capitolul 1 ”Introducere” (definitie, clasificare, particularitati, amplasare etc.), autorii continua cu un capitol destinat echipamentelor utilizate in centralele termice: cazane, arzatoare, pompe, vase de expansiune si altele. In continuare, in capitolul 3 sunt exemplificate scheme termohidraulice atat clasice cat si moderne pentru realizarea centralelor termice cu apa calda.

 

Succint sunt abordate si centralele termice cu abur de joasa, medie si inalta presiune (capitolul 4) precum si principiile dimensionarii echipamentelor pentru abur (capitolul 8).

 

Capitolele 5, 6, 9 si 10 sunt destinate gospodariei de combustibil si sistemului de evacuare a gazelor de ardere, fiind descrise atat constructiv cat si din punct de vedere al dimensionarii echipamentele de ardere a combustibililor clasici (lichizi, gazosi si solizi) precum si pentru evacuarea gazelor de ardere. O atentie speciala s-a acordat echipamentelor utilizate in gospodaria de combustibil si evacuarii gazelor de ardere, urmarindu-se in principal ca poluantii din gazele de ardere sa nu polueze mediul inconjurator.

 

Solutiile de automatizare a instalatiilor din centrala termica sunt descrise in capitolul 11, fiind prezentate o serie de scheme pentru centralele termice cu apa calda si abur. In capitolul 12 s-a facut analiza energetica a 12 centrale termice cu puteri cuprinse intre 2 si 15MW si care prepara agenti termici pentru nevoi gospodarest, centralele fiind reabilitate de RADET-BUCURESTI.

 

Lucrarea se incheie cu prezentarea, in capitolul 13, a principiilor privind exploatarea si intretinerea instalatiilor din centralele termice, insistandu-se asupra problemelor legate de verificarea functionarii elementelor componente, de controlul si supravegherea instalatiilor, de dispecerizarea proceselor tehnice si de corectarea regimului de functionare.

 

Modul de sistematizare si prezentare a informatiilor tehnice, multitudinea problemelor ingineresti pentru care se ofera atat rezolvarea teoretica dar si practica prin exemplificare, precum si numeroasele elemente de originalitate fac ca aceasta lucrare sa devina deosebit de utila si valoroasa pentru toti specialistii din domeniul instalatiilor termice care doresc sa rezolve profesional problemele legate de producerea si distributia energiei termice si utilizarea ei la consumatori. Cartea CENTRALE TERMICE URBANE va fi la fel de utila si studentiilor facultatilor de instalatii sau politehnice, limbajul folosit de autori fiind unul tehnic, clar si bazat pe teoria fizica a proceselor de transfer de caldura si masa.

 

 

Prof.onor.dr.ing. DHC Liviu DUMITRESCU

Membru al Academiei Central Europene de Stiinta si Arta

PRESEDINTE AIIR

 

 

 

Calendar Evenimente

Mai 2024
Du Lu Ma Mi Jo Vi Sa
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

Publicatii

  • Reviste

 

© Copyright 2024 - Asociatia Inginerilor de Instalatii din Romania - Filiala Moldova